Test a Europe for Free

De WWSV organiseert met de steun van Van Laer Sailing en de Europe Class Belgium 2 kosteloze kennismakingsdagen met de Europe onder begeleiding van een ervaren trainer! Er is de mogelijkheid om de dag erna deel te nemen aan de nationale wedstrijd.

Voor wie? Alle sportieve zeilers (jong en oud) met aantoonbare zeilervaring in zwaardboten

Een trailer met 4 Europe boten en trainer zullen aanwezig zijn. Gedurende gans de dag krijgen de deelnemers begeleiding van een trainer met ervaring in de Europe. De deelname aan dit initiatief is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht

La WWSV organise avec le soutien de Van Laer Sailing et Europe Class Belgium 2 journées d'introduction gratuites avec l'Europe sous la direction d'un entraîneur experimenté! Il y a la possibilité de participer à la regatte nationale le lendemain.

Pour qui? Tous les barreurs sportifs (jeunes et vieux) avec une experience démontrable en dériveurs.

 

Une remorque avec 4 bateaux Europe et un entraîneur sera présente. Tout au long de la journée, les participants reçoivent les conseils d'un entraîneur ayant une expérience en Europe. La participation à cette initiative est entièrement gratuite, mais une inscription préalable est obligatoire.

Schrijf  je hier in / Inscrivez vous ici

 

Data 2020

  • 31/10 t/m 03/11: Overstappersweekend Europe in Brouwersdam

Wat is een Europe?

 

De Europe is een boot uitermate geschikt voor de jeugd die net uit optimist of een andere klasse komt en wat meer wil. De Europe heeft een zeilklaar gewicht van 60 kg en en een zeiloppervlak van 7 m2, wat van de europe een snelle doch handelbare boot maakt.

De vlakke romp en het brede achterschip geven de Europe perfecte planeereigenschappen. Surfen op golven en de daarbij horende hoge snelheden en veel buiswater zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.


De tijd heeft niet stil gestaan en de houten masten en gieken zijn inmiddels vervangen door carbon masten en aluminium gieken. Dit heeft de Europe veranderd in een betrouwbare rasechte race-machine. Vooral de introductie van de carbon-mast heeft het mogelijk gemaakt dat ook lichtere zeilers in de Europe competitief kunnen varen.


Op dit moment is het daarom goed mogelijk dat zowel zeilers van 75 kg als van 45 kg tegelijkertijd aan een wedstrijd deelnemen. Daarnaast heeft de Europe vele trimmogelijkheden waardoor hij helemaal af te stellen is naar een zeilers gewicht, lengte, zeilstijl en ervaring.

Meer info over Europe zeilen kan je bekomen bij de klasse organisatie: www.europeclass.be
Materiaal en boten kan je verkrijgen bij onze partner Van Laer Sailing: www.vanlaersailing.be